sadsad x
asdasd

5 Farklı Çeşit İle Kedi Tuvaleti Seçim Rehberi

5 Farklı Çeşit İle Kedi Tuvaleti Seçim Rehberi
20 Aralık 2022

Kedi kumu ve kedi tuvaleti seçimi kedi sahipleri için oldukça önem vermesi gereken bir konudur. Kediler temizlik konusunda titiz ve seçicidirler, bu nedenle kedi tuvaleti tercihlerinde farklı çeşitleri deneyerek belirlemek en sağlıklı olanıdır. Kedi kumu konusunda, birbirinden farklı özellikte birçok çeşit bulunmaktadır. Bentonit kedi kumu yada diğer adıyla topaklanan kedi kumu, çam pelet kumu, silica kum, doğal kedi kumu, sepiyolit kedi kumu bunlardan bazılarıdır. Seçiminizi yaparken, kedinizin davranış ve alışkanlıklarına göre deneyerek tercihte bulunabilirsiniz.

 

Kedi Tuvaleti Nasıl ve Neye Göre Seçilir?

Kedi tuvaleti seçiminde açık kedi tuvaleti mi, yoksa kapalı kedi kedi tuvaleti mi, ya da elekli mi tercih edilmeli gibi konularda yine belirleyici olan kedinizin rahatlığı ve sizin ev düzeninde kedi tuvaletini konumlandıracağınız yerdir. Ayrı bir alanda kedi tuvaleti için uygun yeri olmayan ev düzenlerinde, kapalı kedi tuvaleti kullanmak daha uygun olacaktır. Fakat kedi tuvaleti konusunda uygun yeri olanlar için, açık kedi tuvaletleri de oldukça uygundur. Burada son belirleyici olan ise, kedinizin açık ve kapalı kedi tuvaleti kullanmaya karşı olan dirençleridir.

 

En Çok Tercih Edilen Kedi Tuvaleti Modelleri

Genellikle kedi tuvaletleri içerisinde en çok tercih edilen modeller, kapalı kedi tuvaleti modelleri olmaktadır. Kumların dışarı saçılmasını en aza indirgemesi nedeniyle sıklıkla tercih edilse de, kedi kumu ve içerisindeki dışkıların görünümü nedeniyle de kapalı tuvaletler kullanılmaktadır. Pelet kum kullanalar için ise önemli olan kedi tuvaleti modeli, elekli özellikte olmasıdır. Çünkü temizleme esnasında elek sayesinde kirlenmiş yüzeyler en alta döküleceğinden temizlemesi daha kolay olacaktır.

Popüler markalar şu şekildedir: FLAMINGO, FLIP, MISO, MODERNA, MPS, TRIXIE

Kapalı Kedi Tuvaleti - Açık Kedi Tuvaleti

Kedilerin tuvalet tercihleri, onların karakterleriyle de örtüşen konulardan biridir. Bazı kediler, kapalı kedi tuvaleti ile kapalı alanın getirdiği güvenli alanda olma duygusuyla çok mutlu olabilirler. Fakat bazıları içinse durum tam tersidir. Açık tuvaletin geniş ve özgür olma içgüdüsüyle daha rahat edebilirler. Burada belirleyici her daim kedinizin bu tarz bir hassasiyetinin olup olmadığıdır. Açık kedi tuvaleti ve kapalı kedi tuvaleti, Evinemama.com’da sizlerin beğenisine sunulmuştur. Detaylı olarak incelemesini yaparak size en uygun olanı kolaylıkla sitemizden satın alabilirsiniz. 

Elekli Kedi Tuvaleti

Elekli kedi tuvaletleri, pelet kum kullananların sıklıkla tercih ettiği bir kedi tuvaleti türüdür. Bunun yanında topaklanan kedi kumu kullananlar da, elekli kedi tuvaleti de tercih etmektedirler. Kirli yüzeyler elek üzerinde kalırken, temiz kısımlar alta alana geçiş yapacaktır. Bu pratik özelliğinden dolayı da kullanan müşterilerimiz bulunmaktadır.

 

Kendini Temizleyen Otomatik Kedi Tuvaleti

Kedi kumu temizliği konusunda sorun yaşamamak için, temizliğinin sıklıkla yapılması gerekmektedir. Buna zamanı olmayan kişiler için geliştirilmiş olan otomatik kedi tuvaleti, hijyen konusunda faydalı olabilecek ürünler arasındadır. Kedi tuvaletinin düzenli ve eksiksiz olarak temizlenmesini tercih edenlerin memnun kaldığı ürünlerden biri de budur. Her cihazın kendine özgü bir çalışma prensibi bulunmaktadır. Buradaki ana amaç, işi daha da pratikleştirmektir.

 

Üstten Girişli Kedi Tuvaleti

Ev düzenlerin kumların etrafta yayılması, çok istenen bir durum değildir. Bu nedenle bazen kapalı kedi tuvaletleri de yeterli gelmeyebilir. Çünkü kediler kumu eşelemeyi ve tuvaletlerini örtmeyi çok severler. Hal böyle olunca, etrafa yayılan kum miktarlarında da artış olabilir. Bunu önlemek için üretilmiş olan üstten girişli kedi tuvaleti, kumların dış yüzeylere yayılımını önlemektedir.

 

Kapaklı Kedi Tuvaleti

Çoğu kapalı kedi tuvaleti modellerinde, her tuvaletin giriş çıkış yapılabilecek kapakları mevcuttur. Kedinizin bu kapaklara alışkanlığı varsa yada kolay alıştırılabilirse kapalı tuvaletleri bu şekilde kullanmanız kumların dışarıya yayılımını en aza indirecektir.

Önerilen ürün: Moderna Trendy Love Kapalı Kedi Tuvaleti 39x50x37cm

 

Kedilerin Tuvaletinin Geldiğini Nasıl Anlarız?

Kediler mizaçları gereği, tuvaletleri geldiğinde bunu belirtme eğilimindedirler. Eğer uygun yapacak bir yerleri bulunmuyorsa, kedi kumu ve kedi tuvaleti gibi alanlar bulunmuyorsa çeşitli sesler çıkartarak size dertlerini anlatabilirler.

 

Kedim tuvaletini yapmıyor, neden olabilir?

Bu gibi sorular, en çok karşılaşılan problemlerden biridir. Sorunun kaynağı, kedi kumu veya kullandığınız kedi tuvaleti olabilir. Öncelikle işe, bunları farklı çeşitlerle değiştirmekle başlayabilirsiniz. Değişim sonrasında hala kedinizin yapmadığını fark ederseniz, hızlı bir şekilde veterinerinize danışmanızı öneririz.

 

Yavru kediyi kum kabına nasıl alıştırabilirim?

Kediler, doğaları gereği kum veya toprak alana dışkılama eğilimindedir. Çoğu yavru kedi, rol model olarak annesini gördüğünden onun davranışlarını kopyalayarak hayata hazırlanır. Fakat bazı durumlarda yavru kediler anneleri ile etkileşime geçememiş olabilirler. Böyle durumlarda yapmanız gereken, kedi maması yiyen kedinizin yemek sonrası gibi dışkılamaya en müsait zamanlarını gözlemleyerek kumun içine koyarak yapmalarını beklemektir. Birkaç sefer sonrasında, yavru kedi buraya tuvaletini yapacağını öğrenecektir.

Yavru kedi mamalarını keşfet!

Kedi & Köpek Mamalarını Keşfet!
mama önerisi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.