sadsad x
asdasd

Ankara Kedisi Özellikleri Nelerdir? Bakımları Nasıl Olmalıdır?

Ankara Kedisi Özellikleri Nelerdir? Bakımları Nasıl Olmalıdır?
31 Mart 2021

Ankara Kedisi cinsi, Dünya tarafından kabul görmüş bir Türk kedisidir. Ankara kedilerinin ana vatanı ise Anadolu’dur. Bazı Avrupa ülkelerinde “Angora Kedisi” olarak da bilinir. Sevimli mi sevimli, upuzun tüylere sahip olan bu kedi türü, uzun tüylü kedilerin atası olarak kabul edilmiştir. 18. Yüzyıl’ın ortalarında, Avrupa ülkelerinin soylu ailelerinin gözdesi olan Ankara kedileri, genel olarak saraylarda yaşamış ve bakılmışlardır. Fakat yine o zamanlarda uzun tüylü diğer bir ırk olan İran Kedisinin ortaya çıkması ile, Ankara kedileri gözden düşmüşlerdir. Daha sonra Amerika’daki kedi yetiştiricileri, Anadolu’dan getirdikleri bir çift Ankara kedisini üretmeye başlayarak tekrar popülaritesini artırmıştır. Peki Ankara kedilerinin özellikleri ve bakımı hakkında neler bilmemiz gerekiyor? Evinemama ailesi olarak sizler için hazırladığımız bu yazımızda “Ankara Kedisi Karakter Özellikleri Nasıldır?”, “Ankara Kedisi Irkının Temizliği ve Bakımı Hakkında Tavsiyeler Nelerdir?”, “Ankara Kedisi Cinslerinde Beslenme Hakkında Bilgiler?” ve “Ankara Kedisi Çocuklarla İyi Anlaşır mı?” Gibi çok merak edilen soruları yanıtladık. Bu konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz!

Ankara Kedisi Cinsi Özellikleri

Ankara Kedisi Karakter Özellikleri Nasıldır?

Güzel mi güzel minik dostumuz Ankara kedilerinin uzun tüylerinin altında pamuk gibi bir karakter vardır. En belirgin karakteristik özellikleri ise sahiplerine olan bağlılıklarıdır. Eğer bir Ankara kedisi sahiplendiyseniz, yavruluk dönemlerinden itibaren sürekli sizin peşinizde dolanırlar. Zaman geçtikçe de tabiri caiz ise size aşık olmuş gibi, bir an bile olsun yanınızdan ayrılmazlar. Bunun dışında Ankara kedileri, köpeklerle ve diğer kedilerle en iyi anlaşan kedi türleri arasındadır. Eve yeni bir minik arkadaş geldiğinde ya da evde olan minik dostlarınızın yanına bir Ankara kedisi getirdiğinizde, hiçbir problem yaşamazsınız. Apartman dairelerinde rahatça yaşayabilirler. Evde yalnız kalmaktan ve sahiplerini görememekten pek hoşlanmasalar bile, ev içerisinde kendi kendilerine oynayarak vakit geçirirler. Ankara kedileri hayret verici bir şekilde insan hareketlerini taklit edebilirler. Kapıları açıp kapatmaya ve evdeki eşyaları kullanmaya fazlasıyla meyillidirler. Bu kedi türünün oldukça meraklı olduğunu eklemekte de fayda var...

Ankara Kedisi hakkında merak edilenler nelerdir?

Ankara Kedisi Çocuklarla İyi Anlaşır mı?

Ankara kedileri, tıpkı diğer evcil hayvanlar ile olduğu gibi çocuklarla da fazlasıyla iyi anlaşan bir kedi türüdür. Oyun oynamayı çok fazla sevdiği için, çocuklu aileler tarafından da oldukça tercih edilirler. İlk defa gördükleri bir insanla bile hiç çekinmeden oyun oynayabilen bu minik dostlarımız, en sevecen kedi ırkı olarak da bilinir. Çocuklara karşı içlerinde çok fazla korumacı ve şefkatlidirler. Bebekli ailelerin en çok tercih ettiği kedi ırkından biri olan Ankara kedileri, aynı evi paylaştıkları bebek ve çocukları elinden geldiği kadar korumaya çalışır. Onunla oynamak isteyen her bireyle hiç çekinmeden oyunlar oynayabilir.

Ankara Kedisi Irkının Temizliği ve Bakımı Hakkında Tavsiyeler Nelerdir?

Ankara kedilerinin bakımı söz konusu olduğu zaman, ilk akla gelen konu hiç şüphesizdir ki tüy bakımıdır. Bu sevimli dostlarımızın tüyleri çok uzun olduğu ve tüylerinin dökülmeye eğilimli olduğu için, düzenli olarak tüy bakımına ihtiyaçları vardır. Ankara kedilerinde tüy dökülmesini en aza indirgeyebilmek için, tüylerinin birbirine karışmasını engellemek gerekir. Bunun dışında ölü tüylerin de diğer tüylerden arınması gerekir. Bunun için kedi tarağı ya da kedi fırçaları yardımıyla tüylerinin düzenli olarak taranması gerekmektedir. Her kedi türünde olduğu gibi Ankara kedilerinde de düzenli veteriner kontrolleri yapılması, kedi taşıma çantası, kedi tuvaleti, kedi maması ve su kabı gibi temel ihtiyaçlarının da karşılanması önemlidir. Kedinizin ihtiyaç duyabileceği her türlü mama, oyuncak, tuvalet kabı, kedi kumu vb. ihtiyaçlarınızı Evinemama.com mağazamızdan satın alabilirsiniz.

Ankara Kedisi Cinslerinde Beslenme Hakkında Bilgiler?

Ankara kedileri de diğer tüm kedi türleri gibi kuru mama ile beslenebilir. Yaşına ve ihtiyaç duyduğu besinlere göre dilediğiniz kuru mamayı alabilir ve gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Bunun dışında ödül mamaları, yaş mamalar gibi besinleri de belli aralıklarla kullanabilirsiniz. Evinemama.com’da uygun fiyatlı yetişkin kedi mamaları, yavru kedi mamaları, kediler için ödül mamaları ya da kedi yaş mamaları bulabilir, kolay ödeme yöntemleri ve taksit imkanları ile anında satın alabilirsiniz.

Kedi & Köpek Mamalarını Keşfet!
mama önerisi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.