sadsad x
asdasd

Chinchilla Kedi Cinsi Merak Edilen Özellikleri

Chinchilla Kedi Cinsi Merak Edilen Özellikleri
25 Nisan 2021

İran Kedisi türü olan Chinchilla kedisi, en çok sevilen ve beslenen kedi ırkları arasında yer alır. İnsanlar tarafından harika bir dost olan bu kedi cinsleri, sevecen ve sakin tavırları başta olmak üzere fiziksel özellikleriyle de insanları kendilerine hayran bırakır. Peki Chinchilla kedi cinsini daha yakından tanımak ister misiniz? Evinemama ailesi olarak sizler için hazırladığımız bu yazımızda “Chinchilla Fiziksel Özellikleri”, “Karakter Özellikleri”, “Bakımı Nasıl Olmalıdır?”, “Beslenme Nasıl Olmalıdır?”, “Chinchilla Cinsi kaç yıl yaşar?” ve “Chinchilla Cinsi Ev yaşamına uygun mudur?” gibi merak edilen soruları yanıtladık. Bu konu hakkında daha detaylı bilgi almak ve aklınızdaki tüm soruların cevabını bulmak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz!

Chinchilla Fiziksel Özellikleri

Chinchilla kedi cinslerinin kendilerine has bir görünüşü ve oldukça özel tüyleri vardır. İnanılmaz güzellikte gözleri ve göz kenarları ise görenleri kendine hayran bırakır. Basık bir burnu ve yüz yapısına sahiptir. Burunları İran kedilerine kıyasla daha büyüktür. Chinchilla kedi türlerinin tüyleri ince, uzun ve yoğundur. İnce ve kısa bir kuyruğa sahip olan bu türler, iri bir gövde yapısına sahiptir. Karışık renklere sahip bir tüy yapıları vardır. En çok sevilen renk tonları ise beyaz ve açık krem olarak bilinir. Gözleri genellikle mavi ve yeşil tonlarındadır. Kulakları ise yuvarlak ve orta büyüklüktedir. Kaslı bir vücut yapıları vardır ve çeneleri biraz öne çıkıktır. Chinchilla türleri genellikle çok fazla büyümezler. Bu yüzden evde bakılması en uygun olan kedi türleri olarak bilinirler. Erkek Chinchilla’lar dişilere nazaran daha ağır ve iridirler. Erkek Chinchilla’ların ağırlıkları ortalama 3,6 ila 6,8 kg arasında iken, dişi Chinchilla’ların ağırlıkları ortalama 3,2 ila 4,5 kg arasında değişir.

Karakter Özellikleri

  • Oldukça sessiz ve sakin bir yapıya sahiptirler.
  • Kendileriyle birlikte yaşayan insanlara fazlasıyla bağlanırlar.
  • Çok zeki bir tür olan Chinchilla’lar, zeka gerektiren oyunları oynamaktan çok hoşlanırlar.
  • Nazik tavırlarıyla dikkat çekerler.
  • Yalnız kalmayı sevmezler ve yalnızken çok çabuk sıkılırlar.
  • Küçük yaşlarda bile fazlasıyla aktiftirler.
  • Sahip olarak tek bir kişiyi benimserler ve bu gerçek, hayatlarının sonuna kadar böyle sürer. Yani ev değiştirmeyi sevmezler.
  • Oldukça duygusal olan Chinchilla kedilerinin en hassas noktaları ise yavrularıdır. Kendi yavruları söz konusu olunca fazlasıyla sevecendirler. Yavrularına çok fazla ilgi gösterirler.

Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bu sevimli dostlarımızın bakımında en çok dikkat edilmesi gereken nokta tüyleridir. Tüylerinin uzun ve yoğun olmasından dolayı haftalık olarak taranması gerekir. Tüylerine uygun taraklar kullanmaya ve sık sık taramaya özen göstermelisiniz. Düzgün ve düzenli taranmayan Chinchilla’larda kusma ve tüy yutma gibi sorunlar görülebilir. Tüy bakımı aksatıldığı zaman tüylerde düğümlenmeler olabilir. Bu durumda tüy bakımı daha da aksatılırsa düğümler büyüyebilir ve kedi komple tıraş edilmek zorunda kalabilir.

chinchilla ırkı kediler ve özellikleri

Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Chinchilla kedi türleri, beslenmelerine en çok dikkat edilmesi gereken kedi türlerinden bir tanesidir. Bu cins kedilerde kalıtsal böbrek hastalığı riski olabilir, bu yüzden de düzenli beslenme ve doğru mama kullanımı oldukça önemlidir. Veteriner hekimden bu konu ile ilgili tavsiye alabilirsiniz. Düzenli ve doğru beslenen kedilerin çok daha mutlu ve güzel bir hayat geçirdiğini hatırlatmak isteriz. Dilerseniz Evinemama.com’da ırklara özel kedi mamaları arasından Chinchilla ırkı için olan mamayı kullanabilir, veteriner hekiminiz tavsiye ederse ek vitamin ve gıdalar da kullanabilirsiniz. Irklara özel kedi mamalarımızı hemen incelemeye başlayabilir, minik dostunuz için en uygun mama tercihinizi yapabilirsiniz.

Chinchilla Cinsi Kaç Yıl Yaşar?

Chinchilla cinsi kedilerin ortalama 14 yıl yaşadıkları bilinmektedir. Doğru bakım ve şartlar bu süreyi 18 yıla kadar uzatabilir.

Chinchilla Cinsi Ev Yaşamına Uygun Mudur?

Evet, ev yaşamı için en uygun kedi cinslerinden bir tanesi Chinchilla cinsleridir.

Kedi & Köpek Mamalarını Keşfet!
mama önerisi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.