sadsad x
asdasd

Golden Retriever Özellikleri, Bakımı ve Mama Önerisi

Golden Retriever Özellikleri, Bakımı ve Mama Önerisi
27 Mart 2023

 

Son yıllarda ülkemizde en fazla sahiplenilen köpek türlerinden biri golden retriever’dir. Bunun başlıca nedenleri arasında, ev ve aile yaşantısına olan uyumlu halleri gelmektedir. Bu cinsin, tarih sahnesindeki yerine baktığımızda ise, kendimizi 19.yüzyıl İskoçya’sında buluyoruz. Wavy Coated Retriever, Newfoundland ve Irish Setter ırklarının karışımı olan bu ırk, yıllar içerisinde kendine özgü yapısal özellikleriyle ön plana çıkmıştır.

 

Golden Retriever Özellikleri

Fiziksel özelliklerini inceleyecek olursak; sarı tonlarındaki uzun tüy yapısıyla oldukça güzel görünen bir kürke sahiptir. Orta ırk olarak nitelendirilen golden retriever cinsi, atletik vücutları ile oldukça hareketli ve oyuncudurlar.

Ayrıca goldenlar, parlak zekaları sayesinde birçok alanda insanlara yardımcı olmaktadırlar. İnsanlara ve özelliklere bebeklere karşı olan anlayışlı halleri ile aile yaşantısının bir parçası haline gelmişlerdir. Bu özelliklerinden dolayı da, ülkemizde son yıllarda sahiplenme oranı en yüksek köpek cinsleri arasına girmişlerdir. Golden Retriever cinsi köpekler, aynı zamanda oldukça sabırlı ve itaatkâr köpeklerdir. Eğitime açık olmaları ve insanlarla olan yakın ilişkileri sayesinde, şehir yaşamlarındaki yerlerini almışlardır.

 

Golden Retriever Bakımı

Sağlıklı vücut bütünlüğü yanında, bu cins köpeklerde tüy ve deri sağlığını da önemsemeniz gerekmektedir. Bu amaçla özel olarak üretilmiş Golden Retriever köpek maması kullanabilirsiniz. Mama içeriklerinde, tüy kalitesine iyi gelen içeriklerle hazırlanmış mamalar tercih etmeniz, dökülmeleri ve sağlıksız tüy yapısını en aza indirecektir. Bunun yanında, golden cinsi köpeğinizi sıklıkla taramalısınız. Tüylerine uygun bir tarak aracılığıyla düzenli tarama ile tüy yapısını koruyabilirsiniz. Atletik ve enerjik köpekler olması nedeniyle, enerjilerine uygun şekilde hazırlanmış ve kemik sağlığını da önemseyen kuru ve yaş köpek mamaları kullanabilirsiniz.

Golden Retriever Maması Önerisi

Golden retriever cinsleri için özel üretilmiş, Royal Canin – Golden Retriever köpek maması tercih edebilirsiniz. Hills markasında da orta ırk ve tüy sağlığını önemseyen ve içeriklerini buna göre oluşturmuş mama çeşitleri de goldenlar için idealdir. Mama seçimlerinizde, uygun protein oranları yanında kalp ve kas sistemlerini koruyan içeriklere dikkat edebilirsiniz.

 

Golden Retriever Sahiplenme

Golden cinsi, sahiplenme konusunda en fazla tercih edilen türlerdendir. Fakat cins gözetmeksizin, bir canlıyı sahiplenmenin birçok sorumluluğu da beraberinde getireceğini ve maddi-manevi her koşulda ailenize dâhil edebilecekseniz bir köpeği sahiplenmenizi öneririz. Barınaklarda ve sokaklarda birçok golden cinsi köpekle de karşılaşıldığından, sahiplenmeye karar verdiğinizde öncelikle buradaki canların hayatlarını kurtarmaya odaklanabilirsiniz.

 

Golden Retriever Yaşam Süresi

Ortalama yaşam 12-16 yıl arasında değişmektedir. Burada etkili olan her zaman; yaşam koşulları, düzenli veteriner kontrolü ve sağlıklı beslenme ritüelleridir. Bunları sağladığınız zaman uzun yıllar köpeğinizin sizin hayatınıza eşlik etmenisini sağlayabilirsiniz.

 

Golden Retriever Tüy Döker Mi?

Her canlı gibi goldenlar da tüy döker. Bunu en aza indirmek, düzenli taramak ve kaliteli mama ile mümkündür.

 

 Golden Retriever Evde Yalnız Kalabilir Mi?

İnsanla olan yakın bağlarından dolayı, sahibinden çok ayrı kalmak istemez. Fakat yavruluk dönemlerinden süregelen şekilde alıştırıldığında uyum sağladığı görülmüştür.

 

Golden Retriever Cinsi Köpekler Ne Kadar Büyür?

Golden retriever köpekler, yavruluk dönemlerinin ortalama 3 katına çıkabilmektedirler. Orta ırk bir köpek cinsi olmaları nedeniyle, 1 yaşından sonra hızla yetişkin formlarına bürüneceklerdir. 

Ayrıca küçük ırk köpek cinslerini inceleyebilirsiniz.

 

Golden Retriever İçin Köpek İsim Önerileri

En çok karşılaşılan Golden köpek isimleri şu şekildedir; Badem, Lokum, Coffee, Paşa, Bubble, Gypsy, Şerbet, Django, Mercan, Bulut, Mia

 

Golden Retriever Nasıl Yıkanır?

Tüy yapısına uygun bir köpek şampuanı ile yıkanabilir. Önemli olan yıkama sonrasında; özellikle mevsim kış ise, olası hastalıkları ve mide üşütmelerini önlemek amacıyla güzel kurutulmalıdır.

 

 

 

Kedi & Köpek Mamalarını Keşfet!
mama önerisi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.