sadsad x
asdasd

Kedi Tırnağı Nasıl Kesilir?

Kedi Tırnağı Nasıl Kesilir?
21 Mayıs 2021

Tırnak makasını gördüğü zaman kediniz hemen kaçmaya mı başlıyor? Ya da kedinizin tırnaklarını keserken onu bir battaniyeye ya da havluya mı sarmak zorunda kalıyorsunuz? Emin olun, yalnız değilsiniz... Çoğu kedi tırnaklarının kesilmesinden hoşlanmaz ya da korkar. Fakat tabii ki bu işlemin de işinizi kolaylaştıracak belirli stratejileri vardır. Evinemama ailesi olarak bu konu ile ilgili merak ettiğiniz soruları cevaplandırdık! Yazımızın devamında “Kedilerin Tırnağı hangi Sıklıkla Kesilmelidir?”, “Yavru Kedilerin Tırnakları Kesilir mi?”, “Kedi tırnağı keserken yapılan yanlışlar nelerdir?”, “Normal Tırnak Makasıyla Kedi Tırnağı Kesilir mi?” ve “Tırnaklarını Kestirmeyen Huysuz Kediler İçin Tavsiyeler” gibi merak edilen soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Gelin, bu konuyu birlikte çözelim!

Yavru Kedilerin Tırnakları Kesilir mi?

Kedilerin tırnaklarının uzama süresi, cinsleri ile alakalıdır. Eğer ihtiyaç duyduğunuzu düşünüyorsanız, yavru kedinizin tırnaklarını 4 haftalıktan itibaren kesebilirsiniz. Fakat unutmamalısınız ki yavru kedilerin tırnakları çok daha kısa ve hassas olur. Bu yüzden eğer kesecekseniz çok derinden kesmemeye ve yalnızca ucundan çok küçük bir bölümü almaya özen göstermeniz gerekir. Eğer bebekliğinden itibaren tırnak kesme alışkanlığını edinirse, kediniz bu işleme alışmış olur ve ilerleyen yaşlarında tırnak kesme işlemine çok daha kolay izin verecektir.

Kedilerin Tırnakları Nasıl Kesilir?

Kedilerin Tırnağı Hangi Sıklıkla Kesilmelidir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, kedilerin tırnaklarının uzama süreci her cinse ve kediye göre değişiklik gösterir. Fakat kedinizin tırnaklarını kesme işlemini düzenli hale getirmek istiyorsanız, 3 ila 4 haftada bir kesim yapmanız yeterli olur. Bu sayede hem kediniz bu duruma daha rahat alışır hem de tırnak kesimi bir düzene oturmuş olur.

Tırnaklarının güçlü ve sağlıklı uzaması için kedi vitaminleri ve kaliteli kedi mamaları kullanabilirsiniz.

Normal Tırnak Makasıyla Kedi Tırnağı Kesilir mi?

Kedilerin tırnakları tabii ki insanların kullandığı tırnak makası ile kesilebilir ancak bu yöntem hiçbir şekilde tavsiye edilmez. Tırnak yapıları insanınkilerden çok farklı olduğu için, kedilere özel üretilmiş kedi tırnak makasları ile tırnak kesimini gerçekleştirmek çok daha sağlıklı bir yöntemdir. Aksi taktirde normal tırnak makası ile kedilerin tırnaklarını yanlış ya da çok derinden kesebilirsiniz. Bu da kedilerin açık yaralı tırnağından enfeksiyon kapma riskini çoğaltır. Kediler için özel olarak üretilmiş kedi tırnak makası ile bu işlemi çok daha sağlıklı ve çok daha kolay gerçekleştirebilirsiniz. Evinemama.com’da birbirinden farklı kedi tırnak makası bulabilir, kedinize en uygun olanı anında satın alabilirsiniz.

Kedi Tırnağı Keserken Yapılan Yanlışlar Nelerdir?

Kedilerin tırnak kesimi sırasında yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi, yukarıda da bahsettiğimiz gibi insanların kullandığı tırnak makaslarıyla kesim yapılmasıdır. Bu yöntem kediler için oldukça acı verici sonuçlanabileceği için kediler tırnak kesimi seanslarından kaçabilirler. Bunun dışında kediniz sessiz ve sakin bir şekilde tırnaklarını kesmenize müsaade ettikten sonra ona bir ödül vermeniz gerekir. Bu sayede bir sonraki seansta bu ödülü alabilmek için tırnak kesiminden kaçmayacaktır.

Tırnaklarını Kestirmeyen Huysuz Kediler İçin Tavsiyeler

  • Öncelikle kediniz için doğru bir an yakalamanızı tavsiye ederiz. Kedinizin keyfinin yerinde olduğu, huysuz ya da saldırgan olmadığı doğru bir anda gerçekleştireceğiniz tırnak kesme işlemi çok daha verimli sonuçlar getirecektir.

  • Kedinizin tırnaklarını keserken onu zorlamayın ve bağırmayın.

  • Tırnak kesimi için acele etmeyin. Yavaş yavaş ve kedinizin verdiği tepkileri önemseyerek işlemi gerçekleştirin. Aksi taktirde kedinize zarar verebilirsiniz.

  • Tek seferde bütün tırnakları kesmek zorunda değilsiniz. Kedinizin ruh haline göre izin verdiği kadar tırnağı kesin, gerisini birkaç saat sonra ya da ertesi gün de kesebilirsiniz.

  • Eğer ihtiyacınız varsa ilk zamanlarda veteriner hekiminizden yardım almaktan çekinmeyin. Püf noktaları daha kolay anlayabilmeniz için veteriner hekimi izlemek sizin için de avantajlıdır.

Tırnak kesimi sırasına yaş kedi maması da kedinizin sakinleşmesi için oldukça kullanışlıdır. 

Kediler Hakkında Daha Çok Bilgi:

  1. Kediler hakkında az bilinen şeyler
  2. Kedi sahiplenmeden önce bilinmesi gerekenler
  3. Kedi nasıl yıkanır?
  4. Kedilerde iştahsızlık nedenleri
Kedi & Köpek Mamalarını Keşfet!
mama önerisi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.