sadsad x
asdasd

Köpekler Nasıl Yıkanır?

Köpekler Nasıl Yıkanır?
06 Temmuz 2021

Özellikle yaz aylarına girdiğimiz zaman, minik dostlarımız da bu sıcak havalardan etkilenirler. Havalar çok sıcakken köpeğinizin daha serin yerlerde yatmak istediklerini fark edebilirsiniz. Böyle havalarda minik arkadaşınızı banyoya sokmak, onu yıkamak isteyebilirsiniz. Bunun dışında köpeğinizin genel temizliği ve hijyeni için de banyo yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Evinemama ailesi olarak sizler için hazırladığımız bu yazımızda “Köpekleri Yıkamak Zararlı mı?”, “Köpekler ne sıklıkla yıkanmalıdır?”, “Köpekler Normal Şampuanla Yıkanır mı?”, “Köpekler Yıkandıktan Sonra Nasıl Kurutulur?” ve “Köpekleri Yıkanmaya Alıştırmak İçin İpuçları” gibi merak edilen soruları yanıtladık. Bu konu hakkında daha detaylı bilgi almak ve aklınızdaki tüm soruların cevaplarını öğrenmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Köpekleri Yıkamak Zararlı mı?

Öncelikle en çok merak edilen soru ile başlayalım. Hayır, köpekleri yıkamak zararlı değildir. Fakat eğer köpeğinizi yıkayacaksanız dikkat etmeniz gereken birtakım kurallar vardır. Köpeğinizi ne sıklıkla yıkayacağınız, hangi şampuanı kullanacağınız ya da köpeğinizi sonrasında nasıl kurutacağınız gibi belirli kriterlere dikkat ederek siz de minik arkadaşınızı temizleyebilir ve serinletebilirsiniz.

Köpekler Ne Sıklıkla Yıkanmalıdır?

Köpeklerin temizliği ve hijyeni, minik dostlarınızın sağlığı açısından fazlasıyla önemlidir. Fakat köpekler doğaları gereği çok sık yıkanabilen canlılar değillerdir. Bunun sebebi ise köpeklerin ciltlerinin fazlasıyla hassas olmasıdır. Özellikle çok tüyü olan köpeklerin cildi havayla daha az temas ettiği için, çok daha hassastır. Bu yüzden köpeklerin çok fazla yıkanması, zaten hassas olan ciltlerinin çok daha fazla hassaslaşmasına ve çeşitli cilt hastalıkları ile karşılaşmasına yol açabilir. Köpekler için ideal yıkanma aralığı 4 ila 6 hafta arasındadır. Bu süre köpeklerin tüylerinin sıklığına ve yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir.

Köpekler Nasıl Yıkanmalıdır?

Köpekler Normal Şampuanla Yıkanır mı?

İnsan cildi ile köpek cildi birbirinden tamamen farklı bir yapıya sahiptir. İnsanların kullandığı şampuanlarda kullanılan ve insanların cildi için bir tehlike barındırmayan maddeler, köpeklerin cildinin pH dengesine zarar verebilir. Eğer böyle bir şey olursa bu durum köpeğin kaşınma, kuruma, yara oluşumu ya da çatlama gibi ciddi cilt sorunları yaşamasına sebebiyet verebilir. Bu yüzden minik dostunuzu köpekler için özel olarak üretilmiş şampuanlar ile yıkamanız gerekir. Evinemama.com’da dilediğiniz köpek şampuanını seçebilir, anında satın alabilirsiniz!

Kopekleri Yıkama Tavsiyeleri

Köpekler Yıkandıktan Sonra Nasıl Kurutulur?

Köpeğin yıkanması ne kadar önemliyse, sağlıklı bir şekilde kurutulması da oldukça önemlidir. Köpeğinizi yıkadıktan sonra havlu ile kurulayabilir, eğer hava şartları güneşli ise güneşin altında kuruması için onu serbest bırakabilirsiniz. Soğuk havalarda ise köpeğinizi havlu ile kuruladıktan sonra sıcak bir odada, kalorifer, soba ya da klimanın yakınlarında kurumasını bekleyebilirsiniz.

Köpekleri Yıkanmaya Alıştırmak İçin İpuçları

Minik dostlarımız yıkanmaya alışana kadar banyo yapmaktan pek hoşlanmazlar. Tam da bu noktada iş size düşer. İlk önce siz banyoya girerken köpeğinizin de sizinle birlikte banyoya girmesine ve sizi izlemesine izin verin. Bu olayı birkaç kere tekrarladıktan sonra köpeğinizin patilerini ya da yüzünü ara ara banyoda yıkamaya başlayın. Huysuzlanmadığı zamanlarda da ödül maması vermeyi ihmal etmeyin. Sıra köpeğinizi tamamen banyoya sokmaya geldiğinde, unutmamanız gereken tek şey sakin olmaktır. Ses tonunuzun ve sergilediğiniz hareketlerin minik dostunuzu huysuzlandırmamasına dikkat etmelisiniz. Banyo yaptırırken köpeğinize ne kadar iyi davranırsanız, bir sonraki banyoda o kadar rahat edersiniz. Biraz önce de bahsettiğimiz gibi köpeğinizin huysuzlanmadığı zamanlarda onu ödüllendirmeyi ve her banyo sonunda ona ödül maması vermeyi ihmal etmeyin. Böylece köpeğiniz her banyonun sonunda ödül maması alacağı bilinciyle banyo yapmaya çok daha rahat alışacaktır.

Kedi & Köpek Mamalarını Keşfet!
mama önerisi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.