sadsad x
asdasd

Yavru Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yavru Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
05 Mart 2021

 

Kedilerde mama seçimi, hayvan sahipleri tarafından en merak edilen konular arasında yerini almaktadır. Özellikle yavru kediler söz konusu olduğunda bu durum çok daha önem taşıyor. Yavru kedilerin beslenmesi ve gün içinde aldığı takviye gıda seçimleri sağlıklarıyla doğru orantılıdır. Yavruluktan itibaren alması gereken vitamin, mineral ve enzimler ne kadar doğru karşılanırsa, gelişimi de bir o kadar sağlıklı olacaktır. Böylece hem kısa vadede hem de uzun vadede önemli sağlık sorunları şikayetlerini de önlemiş olacağız. Bu yazımızda Yavru kediler için en doğru mama seçimi nasıl olmalıdır? Yavru kedi mamalarından hangilerini tercih etmeliyim? Yavru kedilerin beslenme konusunda sık yapılan yanlışlar nelerdir? Yavru kedimi hangi mamalarla beslemeliyim? Yavru kedilere günlük ne kadar mama verilmelidir? Gibi soruları beraber yanıtlayacağız.

Yavru kediler nasıl Beslenmelidir?

 

Yavru Kediler İçin Doğru Mama Seçimi Nasıl Olmalıdır?

  • Öncelikle yavru kediler için en doğru mama türü kuru mamalardır. Kuru mamalar anneden ayrıldıktan sonra yani sütten kesildiklerinde sevimli dostunuz için önemli bir yer teşkil edecektir. Bu sebeple ona en uygun mama ve marka seçimini de doğru yapmalısınız. Gerekli durumlarda yavru kedi vitamin tabletleri kullanmak da yararlı olacaktır.

 

  • İkinci dikkat edilmesi gereken belki de en önemlisi yavru kedi mamaları konusudur. Onlar için özel üretilmiş bu mamalar, bir yavru kedinin ihtiyaç duyduğu her şeyi içinde barındırır. Büyüme döneminde oluşabilecek hastalıklarından ve alerjik reaksiyonlardan onları korumak için üretilmiştir. Yetişkinlere uygun mamaları onlara vermek önemli hastalıklara yol açabilir.

  • Üçüncü dikkat etmemiz gereken konu ise mama içeriğidir. Piyasada var olan birçok zararlı yavru kedi maması bulunmaktadır. İçerdikleri besin değerleri açısından yavru kedinize uygun olmayan bu mamalar çok tehlikelidir. Yavru kedi mamasının ana maddesi mutlaka ‘’et’’ olmalıdır. Mama içeriğinde yazan ‘’et ve benzeri ürünler’’ ibaresini gördüğünüzde o mamadan uzak durmalısınız. Çünkü kalitesiz mama üreticileri bütçeden kısmak ve kar sağlamak amacıyla bu tür girişimlerde bulunabiliyorlar. Bütün bunlara ek olarak olası alerjik durumlardan korunmak için yavru kedi mamasının içerdiği kalsiyum maddesi, fosfor maddesi ve magnezyum maddesi dengeli olmalıdır.

  • Son olarak yavru kedileri beslerken insan artıklarını vermemeliyiz. Unutmamalıyız ki verdiğiniz besini iştahla yemesi ona zarar vermeyeceği anlamına gelmez. Yazımızın devamında yavru kedi beslenmesinde sık yapılan yanlışlar başlığı altında bu konu üzerinde duracağız.

 Yavru kedilere yasak gıdalar

Yavru Kedi Beslenme Konusunda Sık Yapılan Hatalar Nelerdir?

Konu yavru kediler olunca hayvan severlerin daha dikkatli olması gerektiğini söylemiştik. Çünkü bu dönemde sevimli dostlarınız dışarıdan gelen tehlikelere açık haldedir. Beslenme konusunda yapılan yanlışlar bağışıklık sistemlerinin zarar görmesine dolayısıyla da büyük problemlere yol açmaktadır. Yavru kedilerde beslenme konusunda yanlışları başlıklar halinde inceleyelim;

Mama değiştirirken yapılan hatalar

Yavru kedinizin mamasını değiştirirken yeni mamasına yavaş yavaş alıştırmak şarttır. En az 1 haftalık sürece yaymak mantıklı olacaktır. Ani ve hızlı mama değişimlerinde, sindirim sistemi başta olmak üzere sağlıkları olumsuz etkilenebilir. Bunun için yavru kedinizin mamasını değiştirirken aşağıdaki formülü uygulamalısınız;

  • 1.Gün:% 75 eski yiyecek,% 25 yeni yiyecek

 

  • 2.Gün:% 70 eski yiyecek, % 30 yeni yiyecek
  • 3.Gün:% 60 eski yiyecek, % 40 yeni yiyecek
  • 4.Gün:% 50 eski yiyecek, % 50 yeni yiyecek
  • 5.Gün:% 40 eski yiyecek, % 60 yeni yiyecek
  • 6.Gün:% 25 eski yiyecek, % 75 yeni yiyecek
  • 7.Gün:% 100 yeni yiyecek

 Yavrular için özel kedi mamaları

 

Günlük mama miktarını ayarlamamak

Yavru kedi kilosunu 1,5 kg ile 2,5 kg arası baz alacak olursak; yemesi gereken mama miktarı 30gr. ortalamasında olmalıdır. Eğer ayarı tutturamadığınızı düşünüyorsanız sürekli kullandığınız bir bardak veya tartıdan yardım alabilirsiniz. Günlük mama miktarını ayarlamak yanlış kilo artışını engellemek için şarttır. Ayrıca ufak bir test yardımıyla bu durumu kontrol altında tutabilirsiniz. Kedinizin sırtına elinizi gezdirin kaburga ve kemiklerini hissetmeniz gerekmektedir.

 

Artan insan gıdalarından uzak tutun

Öncesinde mama seçimi başlığı altında bu konunun önemi üzerinde durmuştuk. Önemli olmasının sebebi sık yapılan hatalar arasında yerini almasıdır. Bildiğiniz üzere yavru kediler başta olmak üzere sevimli dostlarımızın sindirim sitemleri ve yapıları bizlerden farklıdır. Onlar için özel üretilmiş yavru kedi mamaları harici ürünlerin verilmesi canlarını tehlikeye atmaktadır. İnsan gıdalarının içinde yer alan şeker ve kalori dengeleri onlar için uygun değildir. Yavru kediler için özel üretilmiş kaliteli markaları tercih etmek en iyisi olacaktır. Linke tıklayarak Yavru Kedi Mamaları’na göz atabilir, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Kedi & Köpek Mamalarını Keşfet!
mama önerisi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.